Pokazna vežba

Izgleda da ludilu infantilnih evropskih političara dolazi kraj. Nažalost, suviše kasno su shvatli kakvu su štetu naneli Evropi sledeći suludu politiku „dobrodošlice“, kojom je Angela Merkel namamila milionske mase evroazijske sirotinje da krenu na dalek put, u Nemački raj.

Iz razloga koje ćemo sigurno saznati, kad to više ne bude bitno, srpske vlasti su potpuno otvorile granice za migrante iz brojnih zemalja, ali navući Avganistance na vrat, koji su porazili sve kolonijalne sile, nešto je najgore što su mogli da učine svojoj zemlji, a sve pod lažnim izgovorom humanog prijema izbeglica iz Sirije.

Ko je gledao scene užasa iz bugarskog kampa na granici sa Turskom ne može a da se ne zapita da li su normalni oni koji su takve pustili da slobodno krstare ulicama Beograda, da spavaju na ulicama, obavljaju tolaetu. Pre neki dan je grupa Avganistanaca isukanih noževa, vitlajući palicama, ubila jednog njihovog u centru Beograda, usred dana, na šta je Vučić, hitno i uobičajeno, umirio javnost rečima da se Srbi ubijaju daleko više!?

Ministar Stefanović izjavio da će pokušati da ubede migrante da odu u izbegličke centre!? Naravno da od toga nema ništa. Oni su osvojili ulice Beograda, a kad dostignu kritičnu masu, da li iko razmišlja o tome kakav će se okršaj, ma kakav okršaj, kakav će se rat voditi ulicama Beograda, kad dođe vreme. Krvavi nemiri u izolovanom bugarskom kampu mogu da budu samo blaga naznaka onoga šta čeka Beograd.

Srpske vlasti se hvale da se broj migranata koji ulaze u Srbiju prepolovio ali ne kažu da oni gotovo svi ostaju u Srbiji, za razliku od vremena kad je Srbija bila samo migrantski protočni bojler, jer su se susedi opametili, dižu zidove, primenjuju oštre mere. A nas hvale na sva usta. I naši se hvale da po pitanju migranata vode evropskiju politiku od Evrope, što je nonsens svoje vrste.

Dakle baruština Srbija se puni migrantima, jer nemaju kuda, a srpska sirotinja ne privlači nikoga, pa ni sirotinju iz belog sveta. Ovaj jad i bedu samo Srbi mogu da podnesu, ali da će stvari eskalirati, u to nema nikakve sumnje. Mladi, vojno sposobmi ljudi u velikim gomilama, bez novca, bez žena, kad grune njihovo nezadovoljsvo, ko će ih, i kako, zaustaviti? Niko i nikako! Beograd može postati balkanski Bejrut, jer njihov način života, njihovo dosadašnje iskustvo i veštine, i ne mogu da donesu ništa bolje.

Da će stvari samo zaoštriti pokazuju najnovije tenzije između EU i Turske, jer ograničeni evropski umovi uopšte ne mogu da shavte šta će se dogoditi kad Erdogan otvori granice i milioni migranata krenu put Evrope.

Slušajući ministra Kurca možemo da se uverimo da oni nemaju pojma o čemu se radi i kakva se katastrofa može desiti. Da nije tako, zar bi ozbiljan i razuman čovek, mogao da odgovori Erdoganu

Evropa ne sme da dozvoli da je neko ucenjuje, štitićemo granice.

A kako mali Perica zamišlja da to izvede?

Prema njegovim rečima, mora biti svima jasno da ko krene ilegalno na put ka Evropi, biva zaustavljen i smešten u prihvatne centre na spoljnim granicama EU, gde treba da dobije dostojnu opskrbu i odakle mu se organizuje povratak.

Da organizuje povratak za milione ljudi?! I da ih opskrbi?! Dobro je Evropa i dovde došla, sobzirom na to kakvi je mediokriteti vode.

Pošto je za Kurca Srbija na spoljnim granicama EU, jasno je da su Srbiju namerili da pretvore u masovni migrantski i trijažni centar, o trošku srpske sirotinje, mada Srbija nije na spoljnim granicama, jer migranti sa teritorije EU – Grčke i Bugarske nadiru u Srbiju.

Ovdašnje vlasti moraju da se trgnu, jer priliv migranata, koji ne idu nikuda, Srbiju mogu da uvuku u opasne nemire. Hiljadu migranata sa motkama i kamenjem mogu da načine čudo, noževima i više, a šta može desetak hiljada migranata, ako dobije mig da protutnji Beogradom, bolje ne razmišljamo.

Kurc i ostali slični njemu ne razmišljaju o tome da li se kritična masa migranata, na domak Evrope, može, i hoće, zadržati u siromašnoj Srbiji. Zar zaista veruju da njihovu masu mogu zadržati zidovima, vojskom, oružjem? Da ih sve pobiju? Neće moći. Bilo bi to suviše od evropskih licemera.

Zaista je neverovatno kako ta evropska politčka banda misli da je moguće da od Srbije naprave koncentracioni logor bez posledica po njih same. Ako to svoje ludilo, uz pomoć vlasti, sprovedu u nedelo, građani Srbije neće imati drugog izbora nego da se udruže sa migrantima i sruše tu pokvarenu evropsku kuću, da joj ni kamen na kamenu ne ostane, jer se iz logora mora izaći po svaku cenu, pošto ljudsko biće nije programirano na sužanjstvo i bedu, pogotovo ako je taj bastion slobode, demokratije, humanosti i dobrog života, tu odmah, da se kamenom može dobaciti.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: