Poniženje politike

Srpske vlasti su same sebi zadale besmisleni zadatak bezalternativnog puta u Evropu, podilazile, pregovarale, i nikoga nisu pitale, narod najmanje. Kada im Evropa zalupi vrata pred nosom, odmah se sete naroda i počnu da ga brane, kažu da narod i Srbiju niko neće moći da ponižava. Naravno da narod i Srbiju niko ne može da ponižava, ali srpske vlasti mogu. A to je velika razlika.

I kao da ne shvata da nije Hrvatska podigla nikakvu rampu vladi Srbije na njenom putu ka EU, već upravo naši najveći evroamerički „prijatelji“, Vučić se u obraćanju srpskom pučanstvu čas pravda Hrvatima, čas im šalje neke poruke,  navodi cifre koliko je dato para njihovoj manjini u Srbiji, ređaju se besmisleni naslovi nekih časopisa za koje je dato 32 miliona dinara, 19 miliona za asvaltiranje u nekom selu, itd, itd.

Narodu puca prsluk i za EU i za poglavlja, ima prečih briga: nema posla, nema novca, nema hleba, nema lekova, jedva preživljava i sasvim sigurno da malo koga interesuje Vučićeva priča koja je došla do toga: Baš me briga hoće li da  otvore poglavlja. Narod je za poglavlja odavno baš briga. Pogotovo nije baš mnogo lepo „grditi generala u potoku“. Sve što je imalo da se kaže, trebalo je reći tamo gde je trebalo, u lice, a ne u Beogradu.

Odsustvo bilo kakve politike, vođenje politike od danas do sutra, samovoljno vođenje politike, uzurpacija svih poslova i tema, prirodno rezultira monodramskom raspravom sa Hrvatima na konferenciji za novinare, a Hrvata nigde, samo novinari beogradskih medija.

Uz sve to, dele se šamari i levo i desno na domaćoj političkoj sceni. Oštra predizborna kampanja je počela. Puca se iz svih oružja. Na sve strane. Samo se još ne zna koji će se izbori održati i ko će biti kandidati. Sudeći po načinu na koji „obratio naciji“ Vučić je izgleda odlučio.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: