Bez rukavica

Raznorazni, „dobro upućeni“, odmah posle američkih izbora, utrkivali su se u disciplini ismevanja Donalda Trampa i uljuljkivali se uverenjem da se ništa neće promeniti, da će baš oni zadržati vlast, da će Tramp biti lutka na koncu, jer, navodno, Ameriku vodi administracija nezavisno od predsednika, a ona se ne menja, za razliku od predsednika koji su promenljivi, da su Trampovi populistički nastupi samo bili u funkciji kampanje, da će da legne „na rudu“ kad ga pritegne establišment, što dokazuje da uopšte nisu razumeli poruku i izbor Donalda Trampa.

Da su potpuno izgubili glavu svedoči slanje 4000 američkih specijalaca na granicu sa Rusijom pred samu inaguraciju, a da ne znaju šta pričaju pokazao je Bajden (čiji klipovi o seksualnoj zloupotrebi dece vrve Internetom), infantilnom porukom Trampu:  „Grow up; time to be an adult.“

Da Tramp odlično zna zašto se kandidovao i pobedio, da ne namerava da pravi kompromise sa trulom neoliberalnom i neokonzervativnom elitom, da grogirane jastrebove namerava da nokautira još pre preuzimanja vlasti, dokazuje njegova naredba

da svi Obamini ambasadori bez izuzetka podnesu ostavku do njegove inauguracije 20. januara.

Očito je da namerava da demontira tu čitavu piramidu zla, da odlično razume da su „politički“ ambasadori ono trulo tkivo koje se najpre mora odstraniti, jer su to otuđeni centri moći koji su u ime Amerike vodili neke svoje politike zavade i dominacije, glumili protektore, pravili rusvaj svuda gde su nogom kročili, a sve pod firmom demokratizacije, ljudskih prava, rušenja diktatora, globalizacije, a zapravo su listom podržavali najcrnje diktature i sve one koje su reketirali.

Naravno da će uskoro da odu i „nepolitički“ ambasadori po balkanskim nedođijama, duboko ogrezli u korupciju, koji su omrzli ljudima i samo ime Amerika. Mešetarili su, postavljali i rušili vlade, tako da za njih neće biti dovoljna samo smena već istraga da se utvrdi koliko je njihovo službovanje koštalo balkansku sirotinju i ko je sve, i kakav novac, investirao u to.

Otići će naravno i svi lokalno satrapi koje su birali i postavljali i(li) podržavali američki ambasadori: kirbiji, montgomeriji, manteri, skotovi, delavii, munovi,luovi, bejliji….

Očito je da će svi fanovi Klintonovih, Bajdena, Soroša,…, morati da odstupe, i u Evropi i na Balkanu, sve sluge američko neoliberalnog i neokonzervativnog establišmenta čeka metla, jer je pobedila moćna sila koja stoji iza Donalda Trampa, i sa njom očito nema šale.

Mada, đavo ne miruje. Ta klika je spremna na sve i ako ne uspeju da zarate u ovih nekoliko dana, gvozdenom metlom će biti zbrisani na đubrište istorije, što su i zaslužili.

Toliko razaranja, toliko smrti, toliko patnje, toliko bede su naneli širom sveta, da samo ludaci mogu da ih zovu elitom, zaštitnicima ljudskih prava, bastionima demokratije, dobrotvorima, humanistima.

Jedino, dakle, potpuna demontaža sistema koji su decenijama gradili ti ljudi opasnih namera, njihovo potpuno razvlašćivanje i uklanjanja sa svetske scene svih njihovih poslušnika vraća nadu u bolje sutra. Ako se po jutru dan poznaje, tako će i biti.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: