Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu

Sa nadom da još uvek mogu da zaustave i delegitimizuju Trampovo preuzimanje vlasti, američke obaveštajne službe su u javnost izašle izveštajem da je Putin uticao na izbore u Americi, u korist Trampa, zaboravljajući pri tome,  i da je Klintonova pobedila, i tome bi doprineo Putin, naravo onom drugom stranom medalje, onom kojom je ona plašila birače Putinom prikazujući ga kao strašilo, za razliku od Trampa koji je birače privlačio rečima da je Putin „pametan momak“ sa kojim se može sarađivati.

Imamo dakle činjenicu da su obe strane koristile Putina, a spočitava se samo jednoj strani da je imala koristi, a imale su obe, sad koja više, ostaje za analizu.

I izveštaju se navodi da je ruska vlada jasno razvila veću naklonost prema Donaldu Trampu. Neće, naravno, da kažu kome je to više koristilo, jer, do skoro, dok se liberali nisu zgadili čak i Amerikancima, podrška ruskih vlasti kandidatu bi bila kao kamen oko vrata. A, i šta nije normalno u tome da se podrži neko ko želi saradnju, raspuštanje NATO, zar je prirodno podržati globaliste, rat, opkoljavanje Rusije, razaranje,…

Još je neobičnije što se u izveštaju službi kaže da je cilj ruskog mešanja bio da podrije veru javnosti u američki demokratski proces, da ocrni kandidatkinju Demokratske stranke Hilari Klinton i naškodi njenoj šansi za izbor za predsednicu države.

I sad, da neko pita službe zašto je to neobično i nelegitimno, kad su te iste službe protiv Putina htele da organizuju obojenu revoluciju usred Moskve. Da ga uhapse i izvedu pred Haški sud.

Ako se setimo Obamine čestitke za Novu 2012., gde osim lažne tvrdnje da „su
SAD okončale rat u Iraku, a pri kraju je i onaj u Avganistanu“ piše da su SAD pomagale prijateljima širom sveta u prirodnim katastrofama i revolucijama, misleći pre svega na zemljotresom i cunamijem pogođeni Japan i „arapsko proleće“.

Sad što to oni ne zovu američkim mešanjem u izbornu volju građana drugih zemalja, već maskiraju demokratizacijom i revolucijom, ne menja ništa, jer zlo, koje je Amerika počinila od Tunisa do Avganistana, je zlo, ma kako ga šminkali.

Ključna je Obamina završna poruka pred nastupajuću 2012.

Naredna godina će, bez sumnje, doneti još više promena, a
uveren sam da imamo sve što je neophodno da na njih
odgovorimo i da iz svega izađemo još jači“

Kojom je jasno naznačio da su krajnje mete Rusija i Kina. Nisu naravno u svojoj samozaljubljenosti primetili da su te zemlje odlično shvatile poruku, da su napravile plan i odbranle se od idiota iz kanvasa, otpora, otvorenih i civilnih društava  i ostalih NVO plaćenika, pa sada zapomažu i kukaju na sav glas  što ih drugi tuku njihovim oružjem, za koje su mislili da je ekskluzivno njihovo, usavršenim naravno, jer zašto neko ne bi iskoristio ono što je naučio od tako opasnih i dobro obučenih službi.

A rušenje sveta koje su izvele američke službe po nalogu svojih neoliberalnih gazda je počelo ovako:

Komunizam je 1989. g. pucao po svim šavovima i, počev od Praga, kao kule od karata su padale zemlje Varšavskog pakta pod pritiskom naroda, koji je „građanskom neposlušnošću“ onesposobio tenkove i rakete, i vlastitim telima i golim rukama postigao ono što Zapad nije mogao nikakvim oružjem.

Euforični građani, željni žvaka, najlon čarapa, cigareta, farmerki, slobode, demokratije i dobrog života, poverovali su, sasvim naivno, da će im to sve to doneti Zapad. Naseli su, naravno, na neoliberalne laži i danas očajni, po bugarskama i rumunijama…, prizivaju Čaušeskua da ustane iz transilvanskog blata, jer su, uz bedu u kojoj su se našli, zaduženi sa novih četrdesetak milijardi evra, za razliku od preddemokratskog doba u kome je Rumunija dug svela na nulu, doduše vrlo surovom štednjom, a Čaušesku odbio nove zajmove od međunarodnih lihvara, i za to platio glavom.

Osokoljen i nadobudan, a samim tim i neoprezan, pošto je sa nekoliko vagona votke osvojio pijanu Rusiju još pijanijeg Jeljcina, Zapad je računao da će i Kina biti samo još jedno Potemkinovo komunističko selo koje će se lako raspasti poput ostalih kula karata, da će pasti pred licemernim izlivima tirada neoliberalnih dobošara o ugroženim ljudskim pravima, slobodi i demokratiji.

U proleće, pre neku deceniju, po klasičnoj šemi svih kasnijih raznobojnih revolucija, trajno je okupiran Trg nebeskog mira u Pekingu, ispunjen šatorima, studentima, štrajkačima glađu; izvođeni su razni stupidni performansi sa vojnicima i policajcima-tipa „kordon protiv kordona“, bilo je doduše i paljevina tenkova i zaplene vojnih kamiona sa oružjem u tom navodno nenasilnom protestu, da bi se sve to surovo prekinulo početkom juna, u masakru na Trgu nebeskog mira u kome je je po proceni međunarodne nezavisne (?) organizacije za ljudska prava, Amnesty International, ubijeno između 700 i 3.000 studenata, a po podacima Kineskog crvenog krsta ubijeno je oko 2.600 studenata, s tim da je u ostalim delovima Pekinga bilo po ulicama na stotine mrtvih građana.

Posle tog neuspeha, na koji Zapad nije računao, načinjen je rikverc, trebalo je više treninga, novca, ideja, ljudi, trebalo je usavršiti izvođenje revolucije, da se iznenađenja sa Tijen an mena više nikada ne ponove.

Uspešne probe novog usasvršenog ljudskog manipulativnog oružja su obavljene u Srbiji, Ukrajini, Gruziji i bezuspešna u Belorusiji. U sve tri zemlje prste su umešali čuveni srpski stručnjaci za izvođenje prevrata i revolucija bez ispaljenog metka, prljavog posla koga se i njihovi mentori stide.

I dok se druge zemlje ponose što kod njih dolaze ljudi da uče kako se prave vina, sirevi, kompjuteri, satovi, mobilni telefoni, kako se obavljaju složene operacije, kod nas, kako piše Njujork Tajms u članku pod naslovom “Mlade Egipćane inspirisao srpski ’Otpor’ “, dolaze organizatori nemira i nereda, koji imaju za cilj da “građanskom neposlušnošću” menjaju režime i vlade onako kako to odgovara Zapadu:

“Mladi Egipćani su se, prilikom organizovanja protesta kojim je srušen režim Hosnija Mubaraka, u svojoj taktici nenasilnog otpora oslanjali delom i na iskustvo pokreta “Otpor” u Srbiji, piše Njujork tajms“

i time razvejava svaku sumnju o tome ko stoji iza tobožnje egipatske revolucije „kuke i motike“

Logo pokreta „6.april“ napravljen je po ugledu na logo srpskog “Otpora”, sa belom stisnutom pesnicom na crvenom polju, pošto su neki članovi tog egipatskog pokreta putovali u Srbiju da bi se sastali sa “otporašima.”

Ne znam da li im srpski instruktori rekli šta sledi iza toga, iza „osvojene slobode“, ali pošto su mnogi Arapi studirali u nesvrstanom Beogradu, mogli su samo letimičnim pogledom na naslove ovdašnjih novina da saznaju mnogo toga o Srbiji danas i kako je usrećena radom njihovih srpskih instruktora.

Fingirana egipatska revolucija-“sui generis”- imala je za cilj da zameni ostarele prijatelje, izduva nezadovoljstvo sirotinje i nezaposlenih školaraca, učvrstiti pozicije u Sredozemlju i pokaže pred pohod na Istok šta čeka Iran, Moskvu i Peking.

Iran ključa odavno. Intervencija Zapada nije više u prvom planu, a i zašto bi se izvodila kad se pokazala lošim rešenjem i u Iraku i Avganistanu, pošto bolji efekat mogu da odrade napaljene mase, bez ispaljene čaure sa Zapadne strane.

Razvijeno je i usavršeno novo ubojito oružje – kome se Amerika potpuno okrenula i koje se pokazalo efikasnijim od svih raketa, strateških bombardera i Ratova zvezda- “građanska neposlušnost i pasivan otpor” na trgu Tahrir, trgu Azadi, Crvenom trgu ili Tijen an menu, kada mase uz orkestriranu podršku Zapadnih medija i zvaničnika pozivaju režim da ne primenjuju silu, da mirno preda vlast, jer tako hoće narod.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov davno je izjavio u Londonu da SAD i njeni saveznici na Zapadu ne bi trebalo da podstiču proteste na Bliskom istoku, jer to može biti kontraproduktivno, što je pokazalo nervozu Moskve i da je dobro shvaćena poruka iz kairskih događaja, da se zna šta se sprema.

Zna Lavrov da je sličnim oružjem Zapad već izveo jednu krvavu revoluciju u Rusiji i kaže:

“Uvereni smo da pozivi na revolucije mogu biti kontraproduktivni. Mi smo imali više revolucija u Rusiji i mislimo da nema potrebe da ih namećemo drugima.”

Opasan napad koji je usledio Putin je odbio. Čini se sa velikim naporom. I sad mu američke službe zameraju za koga je bio na američkim izborima, bez stida i srama, baš onako kako njihovo shvatanje (ne)morala zahteva.

Da je Zapad skinuo rukavice pokazao je naslov i podnaslov u Novom Standardu –

Američki radio: Prizivanje egipatskog scenarija u Rusiji. Scenario iz Kaira može funkcionisati jednako dobro i u Jemenu, Teheranu ili Moskvi.

Sve je dakle počelo i završiće na Tijen an menu. U toku su pripreme za konačni obračun. Kina je jednom uspela da se izvuče, uz velike žrtve. Neki žale što tada revolucija nije uspela, kažu da bi danas Kina imala slobodu, liberalnu demokratiji, ljudska prava i bezbroj NVO…

Drugi mogu reći da, ali Kina je danas druga ekonomska sila sveta. Za deset godina će prestići Ameriku, ako Amerika preko srpskih stručnjaka ne uspe u međuvremenu da u i Kinu uvede Zapadne vrednosti.

Alernativa neuspehu novog američkog „nenasilnog“ oružja, u slučaju da vlasti odluče da se od osvajanja i bežanije brane po cenu žrtava i krvi do kolena,  je povratak na rakete, nuklearno oružje i Rat zvezda.

Ne možemo se radovati ni jednom ni drugom jer će u jednom slučaju svet biti potpuno porobljen a u drugom uništen. Da budemo sluge i robovi ili da nestanemo u paklu sveopšteg rata. Od dva zla da biramo manje. Kako bi lepo bilo da je život samo ružan san.

Srećom pojavila se alternativa. Svetu je iznenada data još jedna šansa u koju niko nije verovao. Američki glasači su pokazali da im je dosta lažnih elita, lažnih liberala, lažnih demokrata, lažnih zaštitnika lažnih ljudskih prava, terorista političkih korektnosti.

Sve u preduzeli da je ugase. Imaju obraza da nekoga optužuju za mešanje u izbore i zameraju Putinu, kome su radili, a i danas rade o glavi, šti nije stao na stranu svoji dželata.

Ako je i od neoliberala, mnogo je.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: