Košmar

Upravo se rečju košmar može opisati stanje u kome se danas nalazi poražena vašingtonska klika i njene sluge širom sveta.

Klovn, kako su nazivali Donalda Trapma, cirkusant, populista, neznalica, od danas vodi Ameriku, ali i svet u jednom potpuno novom pravcu, uprkos najavama klimoglavaca da se ništa neće promeniti, da politiku vode profesionalci iz službi a da je predsednik samo dežurna animir dama u njihovoj jazbini bluda, krvi, pohlepe i licemerja.

Amerika će početi da pobeđuje bogatstvom, ekonomijom, „neće nametati svoje vrednosti nikome već će postati svetli primer koji će ostatak sveta želeti da prati“

Predugo je mala grupa u Vašingtonu iskorišćavala građane. „Vašington je cvetao, ali ljudi nisu delili to bogatstvo“, istakao je Tramp.

Kakva šamarčina pred čitavim svetom do danas nedodirljivoj kliki koja je zatvorila fabrike, otpustila radnike, koja je samo mlela i pričala prazne priče identično kao i njihovi klonovi širom sveta koji će morati na đubrište istorije zajedno sa EU, NATO paktom, gomilom američkih ambasadora, raznoraznih ljigavih sledebenika neoliberalnog ludila koji su čitav svet, a vidimo i samu Ameriku, opustošili, razorili i osiromašili za račun klike sa reke Potomak, Svetske banke, MMF, bankstera, medijskih mogula, satrapa i satrapčića širom sveta.

Establišment je štitio sebe. NJihove pobede nisu bile vaše pobede, njihov trijumf nije bio vaš trijumf. To prestaje sada. Ovaj momenat je vaš momenat, pripada vama. Pripada svima koji su ovde i koji ovo gledaju. Ovo je vaš dan, vaša proslava“, dodao je Tramp.

I naravno to je populizam, to je nešto loše, jer je valjda dobro kad njih nekolicina imaju koliko i milijarde ljudi, sa tendencijom da stanje postane još gore.

Izgleda da će se obistiniti ono od čega najviše strepe fanatične ubice, trgovci organima, narkodileri i  njihovi zaštitnici iz visokih krugova, koje je taj ološ iznamljivao da u njihovo ime i za njihov račun razaraju pale i ubijaju širom sveta, rušeći i ružeći sliku Amerike u očima milijardi ljudi.

Na šta recimo liči Amerika koja stvara dve islamističke države u Evropi -Bosnu i Kosovo, i ne samo to, nego ratuje, bombarduje i razara, kompromitujući se hvatanjem u kolo zločina sa naokorelijim ubicama.

Strepe u Bakirovoj Bosni, na Kosovu i Albaniji. Trampu ne trebaju krvavi dolari, niti donacije kriminalaca, niti spomenici po Prištini ako je naumio da „iskoreni islamski ekstremizam“, a jeste, savršeno je onda jasno da mora da rasformira te dve nakaze na ružnom licu Evrope, da zikovce, ubice i njihove zaštitnike izvede pred sud, da sruši bedne ostatke neoliberalnog ludila u Evropi, da smeni one koji su odveli američke trupe na rusku granicu i poludelim Poljacima lupi vrelu šamarčini, da se osveste i da pokušaju shvate razmere svog bezumlja.

Neće nam izgleda trebati put Priština -Niš, niti će Šiptari imati više ikakvog značaja, podeliće se i zaratiti između sebe jer je mnogo krvi među njima, jer će kriminalci izgubiti podršku Amerike, a Srbija će morati da pogleda samu sebe u lice i da oni koji su slepo sledili antisrpsku politiku vašingtonsko  – berlinske klike odu zajedno sa svojim bednim uzorima.

Sve u svemu, svet neće ličiti na onaj pređašnji. Oni koji to nisu shvatili, koji su ostali na brodu koji tone neće moći da vode ljude u novi svet koji će funkcionisati po novim pravilima, koja oni nisu u stanju da razumeju, i najbolje je da nestanu u ruševinama  dosadašnjeg sveta koji su kao tamnicu napravili za nas, a koji se pretvorio u mračnu grobnicu njihovih iluzija. Zasluženo, naravno.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: