I posle Klintona Klinton

Neshvatljivo je kakva je to velika nužda naterala srpske vlasti da u Briselu pregovaraju sa Hašimom Tačijem u momentu u kome čitav svet pokušava da shvati kuda će Amerika, jer se ona, kakvu smo znali, tektonski menja svakog dana, nemilosrdno rušeći nakaznu gradnju pogubnog Klintonovog nasleđa.

Ni EU ni NATO nemaju nikakvu predstavu kuda će i šta će dalje, i to se sasvim sigurno odnosi i na dve CIA tvorevine na Balkanu – na muslimansku Bosnu i Kosovo, što znači da je elementarna logika nalagala da se sačeka, da se vidi šta sa njima namerava Amerika, a ne da se mi pravimo kao da se ništa ne dešava, a dešava se i te kako.

Da bi pregovori mogli da se nastave inscenirana je providna kriza upotrebom kič voza na liniji Beograd- Raška. Pale su navodno „teške“ reči i „opasne“ pretnje ali sada se vidi da je stvar potpuno nameštena sa ciljem da se akteri nađu u Brselu da bi, pod firmom spasavanja mira, nastavili da učvršćuju Klintonovu divlju gradnju na Balkanu, koju će Tramp sasvim sigurno brzo da poruši, tako da će naši napori da -mimo međunarodnog i domaćeg prava, učvrstimo pravne temelje kriminalne države biti uzaludni.

Svi akti učinjeni mimo zakona su ne samo ništavni nego i kažnjivi. Sa Šiptarima na KiM se moglo isključivo pregovarati o sadržini i obimu SUŠTINSKE autonomije Kosova u okviru suverene i teritorijalno celovite Srbije što garantuje Presuda Badinterove komisije, Rezolucija 1244, Povelja UN, Ustav Srbije i nacionalni i državni interesi srpskog naroda.

Nije tajna da su Amerika i EU protivpravno, dakle kriminalno, bombardovali Srbiju sa ciljem da otmu KiM, i tu njihovu nameru, koju je Bajden ostavio u amanet, srpske vlasti, sasvim nerazumno, pokušavaju da sprovedu u delo, kao da ne razumeju da su zlikovci koji su počinili zločin nad Srbijom izgubuli vlast i da nova američka administracija ima sasvim precizne podatke o tokovima krvavog novca kojim su Šiptari finansirali sve kampanje demokrata u Americi, pa i ovu Hilari Klinton.

Naše vlasti ne razumeju da se u Americi vodi bitka na sve ili ništa, da je ulog veliki, i da praštanja  neće biti. Naknadna pravdanja će biti uzaludna jer u tom svetu govore dela a ne lepe reči. Drukčije rečeno, naše insistiranje na učvršćivanju Klintonove divlje gradnje na Balkanu je sasvim sigurno upereno protiv novih američkih vlasti, a to se neće oprostiti.

EU nema nikakvi ideju o svojoj budućnosti, naročito u vezi promena u Americi i očekivanim promenama u Evropi koje će do temelja srušiti crvotočnu zaostavštinu Vilijema Klintona i njegovih evropskih poslušnika, tako da dalje istrajavanje na nekom evropskom posredništvu i obećanjma o evropskom putu liči na praznu priču, u koju izgleda niko, osim naših vlasti, ne veruje.

Da je nesrećna Federika Mogerini upoznata sa Rezolucijom Dika Martija koji je usvojio Evropski  parlament i da je čitala opise Hašima Tačija u nemačkoj štampi toga vremena verujem da nikada ne bi ni reč izustila „o posvećenosti, odlučnosti i LIDERSTVU svih aktera“

Da je čula da je ausrijski diplomata, predsedavajući SB UN SAKRIO dokumenat koji je potvrđivao da je SRJ ispunila zahteve UN u vezi povlačenja JNA iz Bosne, što je uzrokovalo uvođenje genocidnih sankcija i formiranje najvećeg koncentracionog logora na svetu -logor Srbija, da je čula da je Evropa bezdušno bombardovala Srbiju, ubijala sve redom, dakle genocidno, zasipala uranijumom, rušila, palila, ne verujem da bi se prihvatila moderatorstva u ime takve organizacije koja je najbolji igrač  i kapiten  šiptarskog tima, to je jedini primer na svetu da je sudija (EU) član tima, da menja pravila tokom igre, da je daleko od toga čak da je pristojan, a kamoli fer i neuralan posrednik.

Neverovatno je, dakle, u trenutnoj situaciji, ovo istrajavanje na poraženoj neoliberalnoj politici klana Klinton. Ta pojava međutim nije nepoznata u istoriji, pa i kod nas, recimo: i posle Staljina Staljin, i posle Tita Tito, i posle pada komunizma Zjuganov, pa zašto ne bi bilo „i posle Klintona Klinton“, dok se ne opametimo, samo što je tada kasno, što nam najčešće pobegnu svi vozovi, a mogli smo da biramo gde da sednemo.

Postoji međutim nada da će sila koja stoji iza Trampa nadjačati onu koja stoji iza neoliberala, homoseksualaca, lezbejki, mafije, narkotrafikanata, trgovaca ljuudskim organima, što će potpuno obesmisliti sve radnje i pokušaje da se na srpskoj zemlji legalizuje Klintonova divlja gradnja temeljena na velikom zločinu iz koristoljublja.

brisel

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: