Američko Kosovo

Ko je pratio američke izbore ne može biti iznenađen izjavom novog ministra odbrane SAD Džejmsa Matisa da Kosovo treba da formira svoju vojsku, i da se veruje da će Srbija priznati Kosovo pre nego što obe zemlje uđu u EU, jer je i sam Donald Tramp je u kampanji izjavo da je nezavisnost Kosova završena stvar.

Amerika je stvorila Kosovo neviđenim ratnim zločinom, ubila je i ranila mnoštvo ljudi, nanela ogromnu materijalnu štetu samo zato da bi danas organizatori tog zločina razvijali sopstveni biznis na Kosovu, uživajući u blagodetima koji im je doneo privatni rat koji su vodili u ime  i na račun one obične Amerike koju su doveli do prosjačkog štapa. To je međutim ono biračko telo koje je izglasalo Trampa tako da bi produženje politke ratovanja širom sveta o trošku sirotinje, a u isključivu korist nezasitih pojedinaca, Ameriku neminovno odvelo u socijanu revoluciju sa vrlo neizvesnim ishodom.

Naravno da niko normalan nije očekivao da će nova administracija da kaže: Dragi Srbi, Libijci, Iračani, Sirijci, Avganistanci, … evo vam hiljadak milijardi dolara materijalne štete, poubijali smo, ranili i unesrećili tolike ljude, zasuli Srbiju uranijumom, izazvali epidemiju kancera, gurnuli milione građana u socijalnu, zdravstvenu i svaku drugu bedu, jesmo počini užasan zločin, kompromitovali smo se promocijom kriminalaca i narkodilera, bavili se trgovinom organima nesrećnika a sve po firmom širenja demokratije. Satanizovali Srbe i Srbiju gore nego liberalni mediji Donalda Trampa…

Amerika, međutim, mora da pohapsi i izvede pred lice pravde kriminalce i ratne zločince, narkodilere, ubice koji su njene zvaničnike podmitili krvavim novcem, mora da vrati imovinu proteranim Srbima, da vidi šta da se radi sa srpskom imovinom uopšte, sa kreditima koje plaćaju građani Srbije, da demontira islamski terorizam ne samo na Kosovu već i na Balkanu. Ne očekuju Srbi od Amerike Kosovo na tanjiru, ali očekuju slobodu kretanja, pravnu zaštitu, ekonomsku i svaku drugu sigurnost, a to se ne može postići zabijanjem glave u pesak i starom pričom da je

Kosovo primer koji pokazuje šta se može desiti kada međuanarodna zajednica predvođena SAD radi na zaštiti vrednosti i svojih interesa.

Amerika nije imala nikakve interese na Kosovu. Interese su imali pojedinci koji su Ameriku, na njenu sramotu, upregli u kola šiptarskih nalogodavaca.

O zaštiti vrednosti da ne pričamo, to je sve bilo razaranje, smrt, bolest, američke vrednosti, o kojima priča Matis, su one bezobraštine liberalnih medija sa kojima ni Tramp ne može da izađe na kraj, a kamoli Srbi.

Naravno, Amerika mora da shvati da Srbija nikada neće priznati otimanje svoje teritorije koja materijalno vredi mnogo a duhovno nemerljivo. Sve što postigne pritiscima i pretnjama, zavrtanjem ruku neposlušnima kako je poručivao Obama, ništavno je pred svakim seoskim sudom a sva priznanja suprotna Rezoluciji 1244, presudi Badinterove komisije, Povelji UN i Ustavu Srbije su ništavna jer su suprotna i međunarodnom i domaćem pravu.

Čak i da ponište sve te akte, da hiljadu puta napišu i neko im u Srbiji prizna da je Kosovo nezavisna država, Amerikanci bi trebali da shvate da to narod nikada neće prihvatiti i priznati i da će sigurno doći vreme kad će sav taj njihov nerazumljivi napor da rasparčaju Srbiju pasti u vodu.

Naravno da se teško rešiti višedecenijskog pogubnog nasleđa koje su brojne američke garniture ostavljale za sobom zavijajuću mnogu narode u crno, ali postoji nada da će Amerika bar malo upristojti svog malog monstruma i prisliti ga da na poklonjenoj teritoriji Srbima osigura slobodu, sigurnost i apsolutnu pravnu zaštitu, ako već govore o nekim čuvenim američkim vrednostima.

Za ostalo će se narod sam pobrinuti. Neka ne sumnjaju u to.

 

Advertisements

One response

  1. Bravo! Bas tako!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: