Dobro jutro Kolumbo

Čita čovek svašta, i misli da se više ničemu ne može začuditi, ali izgleda da nije džabe rečeno: Nikad ne reci nikad.

Aleksandar Vučić kaže u današnjim novinama:

Ne verujem ni Albancima ni onima koji ih štite!

Posle četiri godine solo pregovaranja, bez da je ikome položio račune oko toga o čemu je pregovarao i zašto, sam je donosio odluke, pričao: Ja dam, ja ne dam, te da mir nema cenu, da je mir najvažniji, da če da pravi put Drač-Tirana-Priština-Niš-Crno more o našem trošku, da je Albanija naš prirodni izlaz na Jadran, hvalio Ramu na sva usta, dopustio mu da obeleži (kao što vuk zapiša) teritoriju velike Albanije, sada nam kaže da ne veruje Albancima, doduše sa Kosova i Metohije, što je opet jedna zabluda, ako veruje Albancima iz Albanije, jer zna valjda kako Rama preti ako Srbija uđe santimetar na Kosovo

Vučić se žali da

Oni hoće da naprave Zajednicu srpskih opština, a da od toga naprave nevladinu organizaciju koja će da pušta gramofonske ploče. To je smisao cele njihove priče. Zato su oni sve ovo radili da bi izbacili Beograd i da bi mogli da kažu da mogu to da urade bez Beograda i da mogu da nađu nekog drugog

Pa ovo je sve vreme svako znao, i onda kad su se hvalili da je 5:0 za Srbiju, i da niko ništa ne razume, da je Zajednica srpskih opština kruna pregovora, da neki tamo ne shvataju dalekosežan značaj Briselskih sporazuma, o kojima je Ustavni sud odbio da da mišljenje jer se tobože radi o političkom aktu a ne aktu kojim se na teritoriji Srbije pravi druga država.

Kako to da izbace Beograd iz pregovora? Pa postavljanjem granice Beograd je sam sebe izbacio iz pregovora o unutrašnjim pitanjima druge države. Šta Beograd ima da traži na Kosovu kad bez pasoša i odobrenja organa države u čijem su stvaranju učestvovali ne mogu ni da privire na Kosovo.

Prekršili smo najvažnije akte međunarodnog i domaćeg prava: Presudu Badinterove komisije, Rezoluciju 1244, Povelju UN, Ustav Srbije, odrekli se ogromnog materijalnog bogatstva i nemerljivo velikog nematerijalnog, duhovnog i istorijskog blaga, samo zato što je Vučiću trebalo četiri godine da shvati da je sve to u funkciji stvaranja međunarodno priznate države Kosovo i teško je poverovatoi da je najboljem studentu svih vremena Pravnog fakulteta u Beogradu trebalo toliko vremena da shvati tako jednostavnu stvar.

Kako uopšte čovek prosečne inteligencije može  da pregovara pod moderacijom EU koja nas je bombardovala i satanizovala, baš sa ciljem da otme Kosovo, sa organizacijom u nestajanju koja je najbolji igrač i kapiten šiptarskog tima, sudija koji u toku igre menja pravila. Pa ni mala deca na to ne bi pristala. Hajde mesec, dva, ali 4-5 godina, pa to je malo mnogo.

Pregovarati sa „međunarodnom zajednicom“ koja je u Haškom sudu uništila dokaze o zločinima OVK, sa organizacijom koja je Izveštaj Dika Martija i sopstvenu rezoluciju o zločinima nad Srbima i trgovini organima, usvojenu na njegovom temelju, okačila mačku o rep, rukovati se sa kriminalcima i ubicama OVK u situaciju kad Srbi na Kosovu nemaju elemenatrnu slobodu je ponovljeni zločin nad njima.

Unapred kažem da ne verujem ni njima, niti onima koji ih štite – istakao je premijer

Nažalost ovo je Vučić rekao unazad, kao „Janko koji je kasno stigao na Kosovo“ jer da je rekao unapred, kako je trebao, nikada ne bi došli u ovako izgubljenu poziciju.

Šta posle svega reći osim neozbiljno, sa teškim posledicama. Tako se ne vodi država, sa Klintonom Bajdenom, Merkel, Ešton, Mogerini,…,osvedočenim neprijateljima, ili bar onima koji uopšte ništa nisu krili. To što su im naše vlasti apsolutno i odano verovale nije njihova krivica, to je usud našeg naroda koji će tu neverovatnu zaslepljenost da plati ogromnom cenom.

Advertisements

One response

  1. Nista bolje od auto golova. Mi ne moramo nista ni da govorimo ni da radimo. Samo jos koji auto gol i gotovo!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: