Šta se valja iza brda

Sudeći po Vučiću sve druge vlade, osim srpske, ne znaju šta rade. Niko, recimo, ne sumnja u to da je putna infrastruktura u Srbiji u katastrofalnom stanju, da je ono što se zove magistralni put obična oranica, naročito posle zime, a kad se rupe okrpe stanje je još gore.

Vučiću to jadno stanje putne infrastrukture uopšte ne smeta da priča priče o autoputevima kao da neko ima nešto protiv njih, ali ima protiv da se u srpskom bespuću kao najvažniji ispostavlja Angelin autoput Drač-Tirana-Priština -Niš- Crno more, o našem troku, jer bi on bio interesantan za Srbiju tek kad izgradimo sopstvenu mrežu puteva, kad se Kosovo vrati u sastav Srbije i stvori se neka balkanska država, kojoj bi, možda, on bio predsednik, jer jedini on tvrdi da je Balkanac u intervjuu bečkom Standardu, pri tom sam kaže da se toga ne stidi, dodajući da je za druge ovdašnje lidere to neprijatna tema.

Naravno da je to neprijatna tema zato što je Balkanac označava čoveka sa te geografske odrednice,  prostora na kome žive razni narodi (od kojih ni jedan nije balkanski), neprijateljski raspoloženi jedni prema drugima, tako da od Balkanske fereracije nema ništa, kao i od one Titove, kao što ništa nema ni od dogovora o carinskoj uniji na Balkanu koji bi omogućio tržište od 20 miliona ljudi. Nema, niti će dugo biti nikakve stabilnosti i sigurnosti, a pričamo o uniji, kretanju ljudi, roba i kapitala, o biznisu, u uslovima kad Srbi na KiM žive u getu, kad ih ubijaju i premlaćuju, otimaju imovinu, što je velika sramota naše države. A i on može samo tri sata na Kosovo, u kampanju. Vidi li ipak da to što priča i radi nema nikakvog smisla.

I po pitanjima ilegalnih migranata Vučić se ponaša suprotno svima. Dok ostali dižu zidove i odbijaju da prime ijednog migranta, sa punim pravom, tačnije Slovenija prima 0, Hrvatska 200 a pametna Srbija ima njih 8000, zvanično, dok ih nezavnično ima ko zna koliko.

Pitanje ilegalnih migranata nije humanitarno pitanje i Srbija, da nije tako pametna kao što jeste, postupala bi prema njima kao i drugi, a ne da se bavi njihovim naseljavanjem po Srbiji. Sreća je naravno da je Srbija bedna zemlja tako da od plana Merkel-Vučić za njihovo naseljavanje u Srbiji nema ništa, ali da će nam naneti nemerljiviu štetu po svim osnovama svima je valjda jasno.

I kad smo već kod Balkana, da ne zaobiđemo Turke -naše prastare staratelje, koji idu na  referendum 16. aprila. Tim referendumom bi između ostalog trebalo da bude ukinut položaj premijera, a parlamentarni sistem zamenjen predsedničkim.

Pošto smi mi i oni delimo i pretendujemo na isti prostor, samim tim delimo i slična politička rešenja, a kako od premijera sa velikim ovlašćenjima možemo dobiti predsednika sa znatno manjim, možemo, slično Turskoj, posle izbora, postupiti na Erdoganov način. Uštedeće se novac pre svega.

I konačno, vratimo se još jednom na Šredera koji se obratio Srbima u Kombank areni sa savetima koga da biraju da bi doživeli blagostanje i ekonomski prospreitet. Čovek je naneo nemerljivu štetu Srbiji, pobio i ranio mnogo ljudi, žena i dece, razrušio mnogo mostova i puteva, elektro i telekonunikacijskih mreža, stotine fabrika, hiljade stambenih objekata, gađao hemijsku industriju, zagadio vodu, zemlju, vazduh na milijarde godina,

I on ima obraza da priča o prosperitetu i blagostanju. Ali hajde on. Vidimo da se i Vučić besan zbog spominjanja Šredera u negativnom kontekstu.

Doveo sam čoveka koji je najveći reformator i koji je samo o tome govorio, kaže Vučić.

Naravno mali je problem u tome što je on reformator u svojoj zemlji a našu je razrušio, a da nije ne bi nam trebali njegovi saveti za prosperitet i blagostanje. Šreder je naš san o prosperitetu i blagostanju sahranio u ruševinama nastalim posle bestijalnih naleta nemačkih aviona i on je predzadnji čovek na svetu, posle Klintona i Blera, koji bi u Beogradu išta imao da priča i savetuje, osim da pogne glavu pred masom i ćuteći zamoli za oproštaj.

Sve u svemu, čudno se nešto dešava, sa Vučićem koji odgovara i Istoku i Zapadu, a to znači da će po leđima naroda moći slobodno da se tuče motkom, jer ni Zapad ni Istok ne interesuje stanje srpskog naroda koji je star, siromašan, bolestan i tragična žrtva interesa sila sa sve četiri strane sveta i koji nema drugog izbora osim da nestane u pomrčini svetske demokrature.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: