Šta hoće ratoborni Mekejn

Putin je prijemom u Moskvi, nekoliko dana pred izbore, dao nedvosmislenu podršku Aleksandru Vučiću, kao i Angela Merkel nešto pre toga. Sonja Liht -tutor svih vlasti posle 2000., takođe mu daje punu podršku, ističući njegovu nadmoćnu pobedu u prvom krugu, što jasno govori da iza protesta u Beogradu ne stoji Soroš, već da ti liberalni krugovi podržavaju Vučića, svejedno da li Lihtova zastupa otvoreno društvo, ili je politički izuzetna, ali nije svejedno što u ovoj zemlji ima daleko veća prava od ostalih građana Srbije.

Sutra u Beograd dolazi 81-godišnji Mekejn, ostareli „jastreb“ američke politike, veliki zagovornik primene sile i učlanjenja Crne Gore u NATO. On nikada ne dolazi po drugim pitanjima i upravo će on da presudi da li su izbori u Srbiji pokradeni ili ne, da li je Srbija demokratska država ili ne.

Mekejn neće prebrojavati glasove. Demokratiju i validnost izbora testiraće na Vučićevoj spremnosti da ispuni ono što će da traži od njega. A tražiće da Srbija uđe u NATO, da, o našem trošku, šalje svoju decu u rat širom sveta, a sebe, daljim nametima i globama stanovništva, svede na nivo Bugarske i Rumunije, na jad i bedu, tako da niko ne priča da ćemo ulaskom u NATO doživeti prosperitet.

Ako Vučić pristane, izbori će biti pošteni, Srbija će biti demokratska zemlja, a u demokratskoj Americi policija može da bije demonstrante kao „volove u kupusu“ i slično će se moći primeniti i u tako promovisanoj demokratskoj Srbiji.

Ostaje, naravno, nejasno šta je Putin tražio u tom društvu, kako je tako lako i naivno izgubio Srbiju, ili još gore, ako je to učinio namerno. Poslao je čak  i Čepurina da se pridruži pobednicima na slavlju i od tada ga nema nigde.

Zapad je preko MMF, WB, EBRD, Briselskih sporazuma, „mera štednje“, Blera, Klintona, Šredera,…, dovoljno satanizovao Vučića u narodu, da bi mu, kad dođe vreme, a došlo je, stavio „nož pod grlo“, da prihvati sve što traži, uključujući promenu Ustava, priznanje Kosova, i onda redom.

Da svojim osionošću, podržanom od Berlina, Brisela i Vašingtona, Vučić nije iziritirao narod nikakav Soroš preko noći ne bi mogao da izvede onaj slian svet na ulice Beograda. Protest je dakle protiv samovolje, da se zaustavi dalje propadanje Srbiije, jedan krajnje patriotski čin. Naravno sile će znati da ga preusmere, zavisno od sutrašnje trgovine, ali izgleda da Vučić nema alternativu narodnom  gnevu.  Međutim, on i Mekejn mogu da naprave i račun bez krčmara jer kad se Srbija probudi povređena, omalovažena i izigrana svi dogovori mimo i protiv naroda biće ništavni.

I Putin, i Si Điping, i Merkel, i Mekejn, imaju na umu neke svoje računice u kojima nema mesta za narod i to što su oni spremni da ga zarad svojih ciljeva zgaze i ponize samo doprinosi osvešćenju i uverenju da je i Istoku i Zapadu do srpskog naroda stalo kao do lanjskog snega, da se ne treba zanositi, da se konačno moramo okrenuti sebi i svojim interesima.

Ne postavlja se pitanje možemo li. Moramo, ako ne želimo da posle toliko vremena iščeznemo sa ovih lepih prostora i rasejemo se po svetu.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: