Političke kate

Kate u karateu su borbe sa zamišljenim protivnikom. Vučić ja majstor političke kate, stalno se bori sa „nekima“, poručuje im da ih se ne boji, grdi ih na sva usta, psuje generala u potoku, kako kaže narod.

Čitava ta melodrama glumljenja nemoćnog besa i navodnog razočaranja, jeftini diplomatski trikovi demarša i povlačenja ambasadora „na konsultacije“, lažni napad na Olbrajtovu, Ahtisarija i Vokera i ostalo, sve ima za cilj da preusmeri pažnju sa suštine, da zaseni prostotu koja ga gleda i sluša sa suzama u očima.

„Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Vilijam Voker velikoalbanski lobista i da se i kao šef OEBS-a na Kosovu i Metohiji zalagao za ostvarenje tog projekta.

Voker je iskusan obaveštajac i komandos, specijalista je da presvlači i šminka leševe, da ih majstorski složi na gomilu, da simulira da su „srpske snage“ u nekom jarku masakrirale nevine šiptarske seljake.

Grditi danas Vokera, junačiti se i boriti se sa njegovom senkom, a ne ukazati na organizatrore zločina nad Srbijom i njenim građanima- na OEBS, Ameriku, EU i NATO, sa kojima smo potpisali okupacioni sporazum, koji, ne da su velikoalbanski lobisti, nego baš stvaraju „veliku Albaniju“, liči na jeftinu priču za domaću beslovesnu gomilu, samo je pitanje dokle i zašto.

Vlast nije baš uverljiva da ne učestvuje u svemu toma i čini se da galamom i melodramom samo diže prašinu da se ne vidi šta se radi. Sve liči na onu narodnu: Povika na vuka, a lisice meso jedu.

Šiptari za razliku od nas mogu sasvim da veruju svojim vlastima da će osvojiti svaki pedalj onoga što su zacrtali, da će se nakrasti, ali i da će stvoriti sanjanu državu kupovinom svih i svakog od Beograda do Njujorka.

Novac, droga, telefonija, rudnici, muškarci, žene. deca, ljudski organi, podvođenje, zavođenje, sve je dozvoljeno da se stvori država na račun Srbije, Makedonije, Grčke i Crne Gore; rade ozbiljno, ciljano i po planu, bez dramatike, praznih pretnji, zamazivanja očiju.

Šta se čudimo što su svi na njihovoj strani jer svakom daju ono što voli. A Zapad, zna se, za dolare bi prodao i pokrov sa majke a kamoli bombardovao neku zemlju, poubijao stotine hiljada ljudi, razrušio, zasuo uranijumom, a sve u ime slobode, demokratije i ljudskih prava.

I da ne dužimo, slike govore sve, kako se radi, i zašto pored novca, postoji još neki snažan fluid među Šiptarima i važnim ljudima sveta, koji im omogućava da se bez stida i srama divljački ostrve na neku sirotinju samo zato što to njima, možda ružnim i nikakvim, donosi novac, značaj, pažnju i sve ono za čime su žudeli, bez šansi da ostvare, u tim svojim lažnim demokratijama.

Ove slike bez reči i komentara možda sugerišu zašto su oni uspešni a mi ne, zašto su svi na njihovoj strani a na našoj malo ko.

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: