Simulacija

Dokoni francuski čobanin dozivao je seljane sa molbom da mu pomognu jer je naišao vuk. Oni bi dojurili kao bez duše a čobanin se slatko smejao njihovoj naivnosti. Prevario ih je tako dva tri puta, a kad je vuk stvarno naišao, niko se nije obazirao na njegove molbe za pomoć, i vuk mu je lako poklao ovce.

Tako su i građani u početku verovali Vučiću da će se plate u javnom sektoru povećati krajem godine ili početkom sledeće i posle više takvih neispunjenih obećanja niko se više ne obazire na njegovu najnoviju najavu povećanja plata krajem godine.

Čak ni vest da su plate u Srbiji manje nego u dve trećine afričkih zemalja ne ostavlja bog zna kakv utisak na hipnotisano stanovništvo upalo u beznađe iz koga izgleda nema povratka.

U normalnoj zemlji bi vlast bila primorana da otvori istragu i saopšti istinu o tome da se

šverc oružja kroz Srbiju koji organizuje klan Ramuša Haradinaja, ratnog zločinca sa Kosova, odvija se uz zaštitu vrha novosadske policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je za šverc oružja kroz Srbiju u koji je umešani novosadska policija čuo iz medija, a da je siguran da u to nije umešan načelnik Uprave policije Novog Sada Siniša Radakovć. On je naglasio da treba istražiti navode „Blica“ o ovom slučaju.

U svakoj zemlji sve institucije bi se digle na noge, ali ono što je u normalnim zemljama znak za uzbunu u Srbiji ne izaziva nikakvu reakciju pa nije ni čudo što odmah imamo nastavak slučaja braće Haradinaj, koji „peru prljave pare“

Ramuš i Daut Haradinaj zidaju stanove po Beogradu pa ih prodaju Srbima!

Ako je istina, jasno je da ovo bez vlasti ne može. No, čak ni ovo nikoga ne interesuje, ali postaje očiglednije čemu je služila hajka na Hardinaje i šta je htelo da se zatrpa a nije se stiglo i neće jer će sve isplivati na videlo i svi učesnici ove farse će dobiti po zasluzi.

Ekonomista Dragan Radović proziva sve od premijera pa naniže, iznosi podatke o robi uvezenoj bez carine, o utajenim porezima i doprinosima, o lažnoj privredi i lažnim stranim investitorima, govori o pljački struje merenoj milijardama evra a Vučić oteo prosveti 30-40 miliona evra, protivzakonito umanjio penzije, smanjio potrošnju, povećao bedu i siromaštvo, i zove reformama ono za šta Radović otvoreno i javno kaže: pljačka, pljačka, pljačka.

Ovo je naravno moguće samo zato što srpska vlast oličena u Vučiću ispunjava sve zahteve Amerike i EU, samo što on ne razume da, čak i ako ispuni mnogo više od očekivanog, neće biti pošteđen kad istekne rok trajanja, jer kod njih nema ni milosti ni kredita duže od zadatog roka.

„Mere štednje“, medijski mrak, raznorazne mafije, korupciju, kriminal, bahatost,… Zapad dopušta samo zato da Vučića zaglibi što dublje, da ga lakše odstrane kad ne bude potreban, jer tada neće trebati ni njima ni njegovim glasačima kad ga budu satanizovali gore nego ikoga do sada.

Srbija se nalazi na opasnom putu nepovratne propasti: Siromaši, stari, bolesna je, gubi teritoriju, naseljava ljude s konca i konopca, zadužuje se, ogrezla u kriminal i korupciju.

Srbiji ne treba simulacija života i beskonačne prazne priče, Srbiji treba promena izbornog sistema i čišćenja Augijevih štala poziciono – opozicione parazitske klike koja živi sve lagodnije što narod više grca i posustaje.

Srbiji trebaju slobodni izbori, otvoreni mediji i stroga podela vlast na izvršnu, zakonodavnu i sudsku. Srbiji treba vlast koja se drži zakona jednakog za sve, vlast koja radi u interesu Srbije i njehih građana a ne u ličnom i grupnom intersu pod surovim diktatom Istoka i(li) Zapada.

Sve što se radi protiv Ustava i zakona, tajno, usmeno ili pismeno, ništavno je i džaba svima taj račun bez krčmara, dolazi vreme buđenja iz narkoze u kome narodni gnev neće priznati ništa što je rađeno mimo njegovih interesa.

Sramni Zapad i Istok gledaju samo svoju računicu i svim silama potpomažu devastaciju i zemlje i naroda, dopštaju ponašanje koje je kod njih strogo kažnjivo, ugnjetavaju srpski narod misleći da će ga sutra lako prevariti, da će sve prebaciti na vlast koju će da sruše u blato kao i sve do sada.

Ali, možda ipak, čak i Srbi shvate da ne treba da veruju ni jednima ni drugima, jer im  niko – ni od gazda ni od slugu – ne može doneti nikakvo dobro, da vlast u Srbiji treba da izabere i postavi narod. Da vlast prvenstveno odgovara njemu pa tek onda raznim neprijateljima širom sveta.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: