Opasne namere

Hojt Brajan Ji, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja, u Beogradu je izdiktirao vlastima naredne zadatke oko Kosova i Rusije i saopštio da se američka politika prema Zapadnom Balkanu nije značajno promijenila od izbora predsjednika Donalda Trampa jer je, kako je rekao, bazirana na američkim interesima kao što su to su bezbednost i demokratija.

Što se tiče američke brige za demokratiju znamo da je to dimna zavesa, jer je njima do demokratije stalo kao do lanjskog snega. Svoje interese širom sveta ostvaruje na najsuroviji način ne brinući ni o čijim interesima i žrtvama koje će ostaviti za sobom.

STRAVIČAN POKOLJ AMERIČKIH SPECIJALACA U JEMENU: Pobili sve! I dedu koji im je širio ruke i dete koje je bežalo!

Da je ovo uradio Putin, Asad, Kim,…digli bi dreku da se čuje do Marsa. Ali imali su i oni žrtve. I sve će ih biti više jer je lako ratovati protiv Srba čiji lideri odmah podviju rep. Opasmo je protiv ovih iz Jemena, Somalije, Sudana.

Inače Hojt nije propustio da podeli i neke savete neukom i neobaveštenom stanovništvu i bez imalo stida objašnjava da su nam oni najveći prijatelji i dobrotvori

Kada izveštavanje daje lažnu sliku o tome ko su prijatelji Srbije, koje zemlje pomažu Srbiji ekonomski ili bezbednosno i kada su neke zemlje, uključujući SAD prikazane kao neprijatelji Srbije ili kao zemlje koje pokušavaju da potkopaju ono što radi Srbija, to naš posao čini mnogo težim

Osokoljen sređivanjem stanja u Makedoniji, pun samopouzdanja, samleo je Vučića, što se očito vidi u nekoliko stvari.

Antisrpski FPN organizovao je tribinu sa koje su srećom studenti oterali „crne žene.“

Izdaja međutim ne miruje tako da će bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga biti gošća festivala Mirdita – dobar dan, koji će se u Beogradu održati od 31. maja do 3. juna, saopštila je Inicijativa mladih za ljudska prava.

Prosuće, po običaju, kofu fekalija nad sramnim Beogradom u kome će bestidno da ponavlja priču o Srbima silovateljima, ubicama i naravno anđelima (pakla) iz UČK.

I sad, glavni deo sadržan u Vučićevoj izjavi

„Srbija bi ulaskom u NATO rešila veliki deo svojih problema“

Verovatno kako su probleme rešile Bugarska i Rumunija, Albanija i Mađarska sa svojim susedima, Grčka i Turska.

Priprema dakle teren da objavi i zvanično da smo članica NATO, jer šta bi – da nije tako, tražili u Gruziji i pristali da Engleska, koja nas je bestijano i kriminalno  bombardovala, optužuje Srbiju za svo zlo koje se dešava na Balkanu.

NATO stratezi su međutim mnogo pšametniji od Vučića koji „teškim odlukama“ pokušava da im se dodvori nesvestan da će ga šutnuti bez obzira na sve što im je učinio, jer vrlo dobro znaju da, kad dođe vreme, nikakvi sporazumi potpisani pod pretnjom i ucenom, neće biti validni, kad se narod osvesti i shvati šta je vlast radila dok ga je držala pod narkozom.

U inaguracionom govoru Vučić je izrekao još jednu opasnu nameru  da, valjda sa onim klovnom Milanom St. Protićem – koji se nudi da potpiše nezavisnost Kosova u ime svoje babe, inicira unutrašnji razgovor o Kosovu, za koji je rekao da je važniji od samog razgovora u Briselu.

Kao jednu od tema tog razgovora naveo je i oslobađanje od mitskog pristupa Kosovu.

Namerno ili ne, zaboravlja da KiM nije mitsko pitanje da je srpska autonomija po Ustavu na kome se zakleo. Kosovo je pre svega ekonomsko pitanje, radi se o ogromnom bogatstvu koje lažna elita poklanja američkim investitorima – ratnim zločincima- na Kosovu, sa nadom da će ih ostaviti da večno vladaju u „krugu dvojke“, da do kraja raspodaju sve ono što je južno, severno, zapadno i istočno od Beograda.

Oko Rusije se stvari takođe ubrzavaju. Putin napušta svoju pomirljivu diplomatiju, sankcionisao je crnogorski kriminalni klan, estonske i moldavske diplomate. Srbiji su vratili juneće meso, za početak, jer im je jasno da su izigrani, samo nije jasno kako je Putin pred srpske izbore navučen na tanak led, naivno, kao đačić.

Farsa sa sedenjem na dve stolice ubrzano postaje prošlost. Ono što je obećao Vučić ne može da ispuni jer nema podršku građana na fer i poštenim izorima, jer su glasovi otimani na sve moguće načine sa dozvolom onih koji očekuju „teške odluke“, ali one neće doneti ono što očekuje on  i Zapadni naručioci srpskog komadanja.

Neće, sve u svemu, ići kao po loju. Biće po onoj narodnoj: Kom opanci a kom obojci. Narod jeste često ostajao „kratak“, ponižen i izneveren ali je i iz težih situacija nalazio izlaz pa će i iz ove.

Džaba će Vučiću biti unutrašnji konsenzus jer sa onima sa kojim to namerava da uradi ni rođena majka ne bi sela za sto. Kompromitovani su ništa manje nego široka koalicija koja je zamislila da je Srbija Alejbegova slama i da će bez ikakvih posledica moći da je rasture.

Prevariće se i oni i američki interesi jer Amerika nije pošla putem koji ja Tramp najavljivao, a i svet više nije ono što je bio.

Kad prebroje pobijene foke u Jemenu, dobro bi bilo da razmisle kuda i čemu vode njihovi interesi i da li su spremni da plate ceh svojih sumanutih ideja, jer im topovsko meso crnih gora, srbija, bosni, albanija neće biti ni za potkusur kad grune nezadovoljstvo širom sveta nad neviđenim terorom koji se provodi u ime ljudskih  prava, demokratije i ostalih floskula za opravdavanje kosmičkog zločina nad ovom nesrećnom planetom.

 

 

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: