Ubrzanje politike

Mediji su objavili da je moguće da Ketrin Ešton postane savetnica Aleksandra Vučića. Ako se to desi onda je jasno da će ta titula biti samo zavesa za nepismenu javnost jer visoki komesar EU nikada nije bivši i uvek – kao deo establišmenta, dolazi sa određenim zadatkom, a to je u ovom slučaju energično preokretanje srpske politike u pravcu EU i odricanja od Rusije, dakle ona će iza scene preuzeti vođenje srpske politike čime će igra na žici Aleksandra Vučića definitivno biti okončana.

Očigledno ja da spoljne manifestacije više nisu dovoljne, kao na primer ona besmislena zastava EU u njegovom kabinetu kojoj sasvim sigurno tu nije mesto ni po jednom osnovu. A ako je već zastava u kabinetu, Ešton je tu da nametne radikalne poteze, i kao što strane institucije vode ekonomiju i uvode surove mere nad siromašnim stanovništvom, tako će ona, u ime EU preuzeti sve ingerencije srpskih vlasti, a ko će biti fiktivni premijer već će Vučić odlučiti sa Čedom i Čankom, u šta bi neko ko je odavno umro a iznenada oživeo teško poverovao da se dešava.

Da Vučić sve brže u krugovima EU postaje sporedna ličnost najbolje se ogleda u paničnim potezima koje povlači u zadnje vreme. Podizanje spomenika nacističkim vojnicima u Bačkom Jarku, suđenje za ratne zločine na području Srebrenice u Beogradu, njegova najava promene Ustava na kome se zakleo da će ga čuvati i da će vršiti vlast u njegovim okvirima, očigledna namera da se otarasi Kosova, tako da niko ne sumnja da je istinita veoma ozbiljna najava podizanja spomen obeležja nemačkim krvnicima u Kragujevcu.

Posle Hojta koji se čudio kako to Srbi ne shvataju da im je Amerika dala najveću finansijsku pomoć oglasio se i Zigmar Gabrijel koji čudom ne može da se načudi da Srbi ne znaju da im zapravo Nemačka daje najveću pomoć a nezahvalni Srbi ipak vole Ruse.

Ministar spoljnih poslova Nemačke izjavio da ne može da veruje da većina stanovništva u Srbiji  još uvek veruje da Rusija pruža najveću finansijsku pomoć Srbiji,

Pametnije je bilo Vučiću da je te razne goste podsetio da su, racimo, Nemci tri puta u sto godina besno nasrtali na Srbiju, da su pobili stotine hiljada (miliona) ljudi, da su naneli ogromnu materijalnu ali i nematerijalnu štetu. da su desetkovali  srpsko stanovništvo, da su ubijali sto talaca za jednog Nemca i da je veoma nepristojno da u Srbiji priča gluposti o ljubavi i nemačkoj pomoći. Gabrijelu je moralo da se stavi do znanja da Srbiji ne treba pomoć već je Nemačka obavezna da plati ogromnu štetu koju je nanela kriminalnim bombardovanjem, da ne idemo dublje u prošlost.

Aleksandar Vučić je međutim smatrao da im se može umiliti, da će ga pohvaliti, donosio je „teške mere“, dao Kosovo, uveo surove nemačke mere štednje. Jedino nije razumeo da Nemci nikada nisu imali meru, da ih ništa ne može zadovoljiti ni obuzdati izuzev sila sveta ujedinjenog protiv zla što će se i ovoga puta desiti jer od nemačkog ludila drugog spasa nema.

Vučić je, što se Zapdnih gazda tiče, ispričao sve priče i brzina kojom namerava da tako krupne stvari prelomi preko kolena neće zaustaviti njegov pad jer i oni znaju da mora doći neko nov da kočije postignutog povuče dalje, a Zapad to nikad ne radi sa starim „konjima“ ma kako se činilo da bi i ovi mogli još malo.

Ostalo je još malo fingiranja i ekvilibristike na domaćoj sceni ali i to će imati sve manje efekta jer Vučić ne razume ni toliko da se ovaj jad i beda u kojoj se nalazi Srbija više ne može kupiti ni fontanom ni Beogradom na vodi. Vreme koje dolazi daće odgovore na mnoga pitanja. Preuzimanje vlasti od strane Ketrin Ešton je krupan korak u tom pravcu.

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: