Protivprirodni politički blud

Pogubnom proporcionalnom izbornom sistemu sasvim logično odgovara vašar stranaka, strančica i pojedinaca, jer je u njemu bitan svaki glas, svaka stotina, svaka hiljada glasova.

Kad se izbori završe sve glasove je dobila najveća stranka-recimo SNS, objavi se da narod sa preko 50% (od 50%) izašlih podržava nosioca liste, sa ciljem da se fingira apsolutna, i najveća ikada, podrška, a kad se svaka vaška raziđe obaška ispada da je SNS dobio samo oko 95 mesta u parlamentu.

Pre godinu dana koalicija oko SNS je sabrala preko 130 poslanika i uz jadnu opoziciju postavila se kao da ih ima 230. Samo što je Vlada počela da radi počelo je da se šuška oko predsedničkih izbora, bila su nagađanja oko parlamentarnih ali su valjda zbog sramote ili kalkulacije odustali, tako da je, sve u svemu, umesto da je podneo ostavku i učinio izbore ravnopravnim, Vučić ih je dobio sa mesta premijera, što je kampanju učinilo apsolutno nefer. Takvu trku su mogli da trče samo kandidati kojima je (strani?) gazda to tako odredio. I pozicija i lažna opozicija imaju šaptače iz istog scenarija i takav razvoj događaja je samo posledica opozicione drugorazrene uloge u tom komadu.

Naš slabo pismeni i neobrazovani narod glasao je Vučića, tako će reći sva ta sirotinja koju je Krkobabić na smrt preplašio pretnjom da zaborave na poštara (penzije) ako ne glasaju Vučića.

Niti oni znaju za IPAP ili SOFA sporazum, Ustav, Briselske sporazume, IPA fondove, LGBT, crne žene, kvirie, jahjage, komitete, inicijative, beogradske krugove, ploitički korektne i izuzetne, civilni sektor i NVO, žive u krajnjoj bedi, bolesni, očajni i, sasvim paradoksalno, iz prostog zbira njihovih glasova izvodi se legitimitet za poteze o kojma oni nemaju pojma: kao doprinos kosovskoj državnosti, nepovratni put u EU, rasprodaja zemljišta, vežbe sa NATO paktom, promena svesti, gubitak identiteta, razbijanje porodice, odricanje od predaka, promena Ustava.

Najgore je, kao na svakom vašaru, što u toj gomili ima svega i svačega. I Vuk Drašković, i Dačić, i Ilić, Karić,…,Nađu se, između ostalih, Palma i Brnabić, gde se najbolje vidi protivprirodni politički blud i perverzna bolest ove koalicije.

Ne može Ana Brnabić da sakuplja podršku u parlamentu jer nije učestvovala na izborima na kojima je „narod glasao Vučića“ niti on može te glasove da prenese na Anu Brnabić jer birači za nju tad nisu ni čuli i veliki je znak putanja da li bi ta osoba, nepoznata u tom biračkom telu, dobila i delić glasova koje je dobio Vučić.

Vlada sa Anom Brnabić je nelegitimna jer premijer ima ogromnu vlast i ogromnu odgovornost koju ne može da delegira predsednik koji ima svoja ustavna ovlašćenja, mnogo manja od premijerskih. Intresantno je da se Brnabić dosta uževela u tu ulogu a niti ima znanje, niti iskustvo niti legitimitet, niti doskorašnji službenik američke vlade može da vodi politku Srbije.

Na redu je dakle besramna trgovina foteljama i prodaja i kupovina glasova sirotinje, a pokazalo se vrlo eksplicitno da Vlada i nije potrebna, da je suvišan trošak, jer kad bi se videlo koliko je i šta je radila ona, a šta Vučić, sasvim bi se jasno videla njena suvišnost.

Izbori po proporcionalnom izbornom sistemu sa mnoštvom stranaka što najviše liči na karavan koji ide na „Divlji zapad“ ili cigansku čergu, mešanjem Palme i Brnabić, Dačića i Vuka, Čede, Čanka,…vode ovu zemlju samo još dublje u novi krug pakla.

Izbori moraju da se obave na ime i prezime, sa jasno izraženim  stavovima o članstvu u NATO, EU, sankcijama Rusiji. Neka Brnabić izađe sa svojim stavovima i pogledima, svojim imenom i prezimenom, pa tek kad dobije izbore neka se udruži sa istim po ta tri pitanja, pa nek rade ono čime su dobili izbore, a ne ovako, delegiranjem, parazitiranjem na glasovima bednih, očajnih, gladnih, na čiji račun oni treba da se najedu, napiju, naputuju, prigrle muško, žensko, ili i jedno i drugo, zaposle rodbinu, prijatelje, stranačke BOTove, da glume gospodu, priređuju prijeme, letuju i zimuju širom sveta.

Ka god da je nametnuo Anu Brnabić, i sa bilo kojim razlogom, nije dobro mislio nikome, bilo da je to Zapad, bilo da Vučić nekim fintama hoće da postigne neke nejasne ciljeve.

Kako god hoće, ali mora da im bude jasno da ni to biračko telo nije ono što je bilo još prošlih izbora. Srbin se dugo ponaša inafntilno ali kad progleda, kad se osvesti, kad hipnoza popusti, postaje nepredvidljiv, kao plutajuća mina.

Izbore dakle što pre, po novom izbornom sistemu, pa ako narod hoće Anu Brnanbić, sa svim njenim manama i vrlinama, neka im je sa srećom, sa legalitetom i legitimitetom, bez čega nema demokratije.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: