Vašar taštine

Na Titovu sahranu se dolazilo bez pozivnica, prvu ligu svetskih političara smo sretali na ulicama, ukazali su mu zasita veliko poštovanje kao i hiljade ljudi koji su plakali i nad svojom sudbinom jer se u vazduhu osećalo da je sa prethodnom državom završeno a budućnost je izgledala zastrašujuća i krajnje neizvesna što se pokazalo kao više nego tačno.

Posle današnje žurke u Beogradu, jednog kičerajskog vašara taštine, jasnije su Vučićevske titovske pretenzije nagoveštene kroz iskazivanje liderstva, okupljanje  brojnih državnika, bolje reći zamenika pomoćnika, sa izuzetkom dva-tri  lokalna marginalaca, kako i priliči jednom tako pretencioznom skupu koji je, osim enormnih troškova i sulude blokade grada, bio običan pucanj u prazno.

Milošević je 11. januara 1991. posle polaganja zakletve, u zgradi Predsedništva, za tristoinak zvanica priredio koktel. Popilo se nešto stojeći, nabolo na čačkalicu i razlaz.

Jučerašnja megalomanija nije nikada viđena na ovim prostorima. Bila je to parada kiča i neukusa, a od novopečene gospode ništa se drugo nije ni moglo očekivati.

Posle parlamentarnih izbora došli su predsednički, a u međuvremenu se ništa nije ni radilo pa je pravo čudo kako uopšte ova zemlja funkcioniše i dokle će.

Zdravstvo, prosveta, socijala, nauka, sve je u totalnom raspadu. Poslednji grudni hirurg je napustio Klinički centar. Po unutrašnjosti specijalisti masovno napuštaju bolnice.

Mesta na studijama ima više od kandidata jer je smešno studirati nešto ako se unapred zna da posla neće biti i da su plate niže od nego u mnogim zemljama podsaharske Afrike.

Srbija je najsiromašnija zemlja Evrope sa starim i bolesnim stanovništvom, Srbija je zemlja koju sahranjuje bela kuga i egzodus mladih, Srbija će postati imigrantski i trijažni centar, za ilegalne migrante se otvaraju odeljenja u školama, prave vrtići a uskoro će i da studiraju o trošku sirotinje. O srpskoj sirotinji Srbija ne vodi računa.

Dok manjina i dalje otima, sirotinje je sve više, i ono malo novca što bi trebalo da zaradi na malinama dobro uigrana ekipa otima bez pardona.

Policija, pravosuđe, korupcija, nepotizam, partijsko zapošljavanje, otimanje od sirotinje, sve je to karakteristika Srbije zemlje koja umire u najtežim mukama.

Jednu, do pre godinu dana, potpuno nepoznatu osobu, dojučerašnjeg službenika američke Vlade -USAID, hoće da postave za premijera, da potpiše nezavisnost Kosova, uvede sankcije Rusiji, a posle će rep na krsta kao onaj hohštapler Đelić, što je providna igra, samo je nejasno što Putin u svemu tome učestvuje ili su karte među velikim silama podeljene samo što to narodu još nisu rekli

Mana joj je jer je Hrvatica i lezbejka. Za ovo drugo je rekla da će da „zamrzne“ samo se ne zna kako, a na sva zvona je udareno da je gotovo čista Srpkinja da čistija ne može da bude. Iz Gorobilja, iz Arilja, iz one prave srpske Srbija, te patriota, te voli Srbiju, oficirsko je dete, a ta deca su nam i došla glave. Slikala se sa patrijarhom što je valjda krunski dokaz da nema smetnje da bude premijer.

Propaganda je nesnosna ali i plodonosna, primili se srpski seljaci, nije ona Hrvatica već Srpkinja a i to što je lezebejka i nije nešto važno kad se slika sa Irinejom. Gradski odbor SNS Vranje poziva ćlanove da danas budu u Beogradu, na paradi ponosa, da daju podršku politici Vučića i Brnabić.

A ono što je najvažnije, da je završila marketing i poslovnu administraciju što je kvalifiuje za sekretaricu nekog direktora ali ne i  da vodi Vladu Srbije, nikom ništa. Ona je toliki stručnjak da takvih u Srbiji ima na hiljade tako da sve što preduzima da se omili narodu ima samo jedan razlog što mora pošto-poto da postane premijer.

Sve se to prikriva megalomanskom paradom kiča na koju su potrošene ogromne pare, sa većinom gostiju ispod svakog nivoa. Trampov izalsanik je pomoćnik pomoćnika Državnog sekretara, a svojim specijalnim izaslanikom Šrederom, čovekom koji nas je bombardovao, Nemačka poručuje da je bila u pravu  što nas je bombardovala i ubijala, a prijemom takvog gosta, koji nije došao privatno kao nedavno, mi sami priznajemo sopstvenu krivicu i opravdavano nemački zločin nad Srbijom 1999.

Napadno poređenje kneza Miloša i Vučića nema nikakvog smisla jer je Miloš, privremenim žrtavama, Srbiju uvećavao. Vučićeva Srbija je svakim danom sve manja.

Stoga je izglednije, ništa manje napadno, poređenje sa Titom i najjasnije se ogleda u tome što Vučić hoće „da gradi mostove preko provalija prošlosti“ na isti način kao Tito.

Za sve su Srbi krivi, kriva je njihova mitologija i mitomanija, Srbija treba da bude što manja, Srbi što poniženiji.

Otuda ludost da nam šiptarski zlikovci usred ovog ostatka Srbije pričaju kako smo mi krivi, kako su oni borci za slobodu, otuda Bakirova velika očekivanja od Vučića koja će tek da se dese. Taj ideal Jugoslavije, temeljene na teroru nad Srbima i povlađivanju svima drugima, i nije mogao da završi drgačije nego kako je.

Što god da je učinio Zapadu i šta namerava da učini, ako ume da vidi ko je juče došao na zabavu, mora da shvati da to što je učinio nije dovoljno, da su njegovi dometi do višeg službenika State Departmenta i Hana, da će jednostranim potezima na štetu Srbije samo povećavati njihove apetita i amnestirati zločince, čije će nekažnjeno zlo sasvim sigurno načiniti još veće zlo, prvom prilikom, baš gazeći mostove koje mi gradimo na kostima nevinih srpskih žrtava palih pred brutalnom nemačkom i Zapadnom mitologijom koju oni ne nameravaju da zaborave kao što nama toplo preporučuju da uradimo sa našom.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: