Iznudica

Da, baš taj šahovski termin najbolje opisuje situaciju u koju je Vučić doveo samog sebe iz razloga koje on zna a znaju i oni koji su ga uvukli u „dužničko“ ropstvo po zelenaškoj političkoj kamati.

Nije bilo moguće presvlačenje iz radiklaskog u naprednjačko odelo bez prihvatanja prevelikog bremena za koje se verovalo da nije tako teško, ili se možda i znalo o čemu se radi, ali obećanja Zapada su bila previše primamljiva da bi se mislilo na neke sitnice.

Posle gotovo inkognito posete potpredsedniku Amerike i davanju izjave na ulici ispred Bele kuće postaje savršeno jasno da je Vučić u vremenskom cajtnotu ali i dalje hrabri svoje birače, poziva Trampa koji ga nije primio (za razliku od predsednika Rusije i Kine) i hvali se da bi bio dočekan najjbolje u regionu i šire, što je posle vašingonskog debakla poprilično degutantno.

Kako god, zadaci se moraju rešiti u veoma skraćenom roku. Sprema se „unutrašnji dijalog“ o Kosovu, narodski rečeno traži se modus za zabludele glasače da progutaju izbacivanje KiM iz Ustava Srbije i pristanak na potpuno definisanje šiptarske države ne teritoriji Srbije.

Priprema terena je počela invazijom stupidnih šiptarskih performansa u organizaciji ovdašnjih srbomrzačkih mentora, koji su imali zadatak da Srbima, usred ovog ostatka Srbije, usade u glavu krivicu za sve, pa i za najteže zločine šiptarskih monstruma.

Sve je to naravno rađeno uz (prećutnu?) saglasnost vlasti, isto kao i ovo bavljenje Stepicem posle 1945., a on je Srbima kriv za zločine od 1941. – 1945. Zamena teza, kao i uvek, pričaš im jedno odgovaraju ti drugo, i još samo  da se repslačemo nad Stepinčevim „mučeništvom.

Predsednik Republike Srbije kaže da njegova deca Danilo, Milica i Vukan zaslužuju evropsku budućnost a ne da se zanose potrošenim kosovskim mitom.

Naravno da niko nikome ne osporava pravo na izbor sopstvene budućnosti, ali važi i obrnuto, pogotovo što je „kosovski mit“ samo izgovor da ne primetimo da se ovde radi se o otimanju ogromnog rudnog, mineralnog, šumskog, vodnog, zemljišnog , strateškog, kulturnog, istorijskog i duhovnog bogatstva što sa „nebeskom Srbijom“ o kojoj više govore naši neprijatelji nema nikakve veze.

Kako je Vučiću protestantska etika ideal, zna valjda da je odricanje (kosovskog) bogatstva najveći greh tih vernika boga novca. Ali da se ne bavimo samo njima, eto i moćna Amerika je bacila oko na kosovsko bogatstvo koje izgleda  samo nama ne treba jer smo mi navodno zaluđenici prošlosti.

KiM je po presudi Badinterove komisije i po Rezoluciji 1244 SB UN suštinska autonomija u okviru suverene i teritorijalno celovite Srbije i to je realnost, što otimačina i bezakonje nikada ne mogu biti, niti ikakvi mudraci iz vlasti, SANU, SPC, stranih NVO, bilo kakvim aktom mogu da overe tu otimačinu, jer narod i razuman deo sveta nikada na to neće pristati.

Valjda je i Vučiću konačno jasno, ako nije pritegnut po drugim osnovama, da ma šta da im učini, ma čega da se odrekne, nije dovoljno i nije nikakva garancija da ga već sutra neće odbaciti kao i mnoge koje su primali daleko pristojnije od njega.

A ako nije, šteta koju ćemo napraviti kršenjem međunarodnog, domaćeg i istorijskog prava  biće ogromna i veliki napori i veliko vreme će trebati da se stvari vrate tamo gde im je mesto, a da će se vratiti nasilnici ne treba da sumnjaju, jer ovo nije ni prvi ni poslednji puta da su pomislili, i pogrešili, da su Srbi nepovratno bačeni na kolena.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: