Amaterski profesionalizam

Ne mogu da ne ponovim onu priču o dokonom čobaninu koji je nekoliko puta prevario seljane, panično ih dozivajući da mu pomognu, jer mu je vuk napao ovce. Kada se to stvarno desilo, kada je vuk zaista naišao, uzalud je zvao, seljani su mislili da se opet šegači.

U srpskim medijima ne prođe nedelja da nema najave državnog udara, napada Albanaca, naoružavanja Srbije najmoćnijim oružjima, naoružavanja suseda i priprema za rat, obračuna velikih sila oko Srbije. Najaljuje se kataklizma ako pobedi onaj a izgubi ovaj. Bar penzija neće biti, kako preti Krkobabić.

Takvih pisanija je bilo tako mnogo. Čini se da je narod oguglao, i bilo šta da se desi, primiće to potuno normalno pošto  neće ni shvatiti, posle tolikih prevara, da se nešto stvarno desilo, da to opet nije neka ujdurma domaće politike. Čak i rat da počne mnogi ne bi poverovali.

Čim su Makedonija i Crna Gora priznale Kosovo Srbija je morala prema njima da sprovede tajnu „kaznenu“ politiku, da preduzme sve mere da plate ceh zbog toga. Osim nekog glupiranja oko „povlačenja“ ambasadora iz Crne Gore, interesne skupine okupljene oko dvorova balkanskih despotija mirno su nastavile da se bave svojim unosnim poslovima, isprepletanih interesa.

Makedonija je priznala Kosovo i nije nikakvo čudo da predloži njegov prijem u UNESCO jer ni za daleko veće nedelo – priznanje Kosova, sa strane Srbije, nije snosila nikakve posledice.

I sada, naprečac, diže se neka nerazumljiva tenzija zbog „ofanzivnog delovaanja Makedonije prema Srbiji“. Čak i u ratu se samo povuku ambasadori, a mi smo povukli svo osoblje za šta nema nikakvog opravdanja.

Naša država je obaveštajno šuplja kao švajcarski sir. Službe stranih zemalja javno rade u Srbiji ono za šta bi ih druge zemlje gonile. NVO – špijunske organizacije drugih država, učestvuju u kreiranju zakona, politike i teroru nad građanima.

Oficir NATO sedi u zgradi Vlade. AmadeoVotkins (Englez od majke Hrvatice) reformiše MUP, Bler je savetnik i organizovanjem „delivery unit-a“ faktički ima sve podatke o Srbiji kao na dlanu, a nama se protura da nam obaveštajnim i subverzivnim radom Makedonija radi o glavi.

I što je najgore predsednik države vodi posao Vlade koja je jedina vlasna da vodi spoljnu i unutrašnju politiku.

Izgleda da su se svi koji su mislili da je Brnabićevu za premijera postavila neka velika sila prevarili. Kada su neki za nju govorili da će biti fikus, rekla je da joj to neće smetati.

I vidimo njoj to ne smeta, ali smeta Srbiji, jer je očigledno potpuno nekvalifikovana za tako odgovoran posao premijera, da to, ne samo da je sramota, nego će Srbiji ostaviti teške posledice.

Brnabić mora da pročita Ustav, da nauči koje su njene ingerencije i ingerencije Vlade i ako želi da bude fikus neka bude na nekom drugom mestu a ne na mestu sa kojeg se upravlja najkompleksnijim sistemom – što je vođenje Vlade Srbije.

Srbija je najsiromašnija zemlja u Evropi, sa najnižim platama u regionu, nižim nego u dve trećine afričkih zemalja, sa ogromnim brojem građana koji žive ispod granice bede, sa penzionim, zdravstavenim, školskim i socijalnim sistemom u raspadanju, tako da to što je nekome bilo potrebno, zarad jeftinih poena, da premijer bude lezbejka čije ljubavne avanture prate tabloidi, ili da joj bude svejedno što je „fikus„, nije ni razlog, ni opravdanje za postavljanje potpuno nekompetentne osobe na tako važno mesto.

Njeno nepoznavanje elementarnih stvari je zapanjujuće i ne može da ga zamaskira ni studiranje stranog univerzieta,  što u ovom nepismenom narodu ima velikog  značaja.

Brnabić ne zna da Vlada usvaja predlog zakona i da je zakon usvojen tek kad ga Skupština usvoji.

Nedopustiva je njena izjava da su „privredni rast Srbije (1,5%) omele hladna zima i sušno leto“ jer bi to bio izgovor za vlast od pre 2000 godina. Milijarde evra gubimo samo zato što ne znamo da poljoprivreda u svetu ne zavisi od sušnog leta i hladne zime. Uostalom Rumunija ima iste ili gore vremenske uslove ali je njen rast 5,7%

Zapanjujuća je nejna izjava da nam je „dijalog (o Kosovu) potreban jer Vlada ne zna koji su nacionalni ciljevi Srbije“. Vlada baš odeđuje nacionalne ciljeve Srbije i sa njima izlazi u javnost, da ljudi znaju koje su to ključne tačke koje će Srbiju držati na ovoj vetrometini, da ne bude kao list papira.

Ako vlada ne zna, pa čeka da joj neko, potpuno neovlašćen, saopšti nacionalne ciljeve, krši Ustav, pokazuje neznanje i nesposobnost i nema druge nego da se ide na izbore, da na vlast dođu oni koji znaju te ciljeve, ako je ova prodana opozicija uopšte sposobnija i spremnija od ovakve vlasti.

Brnabić kaže da je u vezi povlačenja osoblja ambasade imala sastanak sa Dačićm i Vučićem posle čega je shvatila da se ne radi „o maloj stvari“ a po Ustavu Vlada je morala da razmotri o čemu se radi, da ona kao premijer javnosti kaže o čemu se radi, a ne da je neko drugi obaveštava da li je stvar oko Makedonije mala ili velika.

Sve u svemu, Milan Gutović je potpuno u pravu kad kaže da nema ništa proitv toga što je Brnabić lezbejka već je protiv toga da ona bude premijer jer od njenog znanja ili neznanja zavisi sudbina zemlje i miliona građana, a sa tim se nije igrati, i to nije nesto za učenje, niti za čuvanje tuđe zadnjice.

Ili znaš ili ne znaš. Fikusa već ioanko ima previše i po nižim kancelarijama, tako da on u Nemanjinoj uopšte nije potreban, šta više štetan je.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: