Unutrašnji dijalog

Od kada je DOS-ovska banda došla na vlast oktobarskim prevratom (plaćenim spolja) i kapije Srbije širom otvorila Zapadu i NATO paktu, svakom novodovedenom vladom, Srbija je gubila jednu po jednu državnu ingerenciju, ne samo na KiM, da bi se danas svela na protektorat pod upravom stranih ambasadora, EU komesara i žutokljunaca iz MMF.

Ključno je, dakle, poptuno nepoverenje u iskrene namere vlastodržaca jer je teško poverovati, da je posle više od decenije potpunog devastiarnja srpske države, iko u situaciji da uradi nešto više na zaštiti državnih interesa, čak i da hoće, otvoreno ili potajno.

Da bi se stvar oko priznanja šiptarske države na tlu Srbije  zbrzala, bez ikakve potrebe, poništavaju se se vekovi krvavih borbi; vlast hoće po svaku cenu da se reši Kosova i Metohije, pod izgovorom da će na taj način da preseče Gordijev čvor, reši kosovski problem stvaranjem šiptarske države i Srbiju očišćenu od same sebe povede u logor EU

Razumni, međutim, odavno znaju da od EU nema ništa, da je to neprijateljska organizacija koja nas je bombardovala, i otima nam, za sada, Kosovo i Metohiju, da je i sama heterogena i u problemima, i dokle će, ne zna se.

Svaka zemlja na svetu, pa i naši susedi, znaju jednostavnu činjenicu da nijedan svoj problem neće rešti predajom svoje teritorije neprijatelju, šta više, ratovale bi zbog nekoliko kvadratnih kilometara teritorije koju smatraju svojom, tako da ni naša zemlja ne može biti izuzetak, ako su joj na umu interesi države i građana.

Teritoriju je prosto predati, to može svako, i za to ne treba nikakvo znanje, veština je sačuvati teritoriju, po svaku cenu, mirom prvenstveno, što zna svaki seljak koji se bez borbe ne odriče se ni stope imovine, jer zna da mu odricanje neće doneti nikakvo dobro, već naprotiv.

Predaja Kosova i Metohije se vrši pod maskom brige za tamošnje srpsko stanovništvo, čime se opravdava i podrška čuvenom zlikovcu Haradinaju, koji je čak napisao knjigu o svojim zločinima, u kojoj se hvali da je lično ubijao srpske vojnike i oficire, nevine srpske civile, čak i bebe, i nelojalne Šiptare.

Ismevaju se građani Srbije koji piju kapućino i pivo i sa penom oko usta brane Kosovo, a da ne znaju, recimo, neka sela oko Đakovice i Vučitrna, tobože o Kosovu se mogu pitati samo Srbi koji tamo žive.

Mnogi građani Srbije nisu bili ni u Zaječru, ni u Pirotu, niti znaju imena sela oko Leskovca ali to nije dovoljan razlog da se nekome oduzima pravo da brine o krajevima u kojima ne živi, jer prema Srbiji svi imamo ista prava i iste obaveze, hteli to ili ne.

Uostalom, niko građane nije pitao kad su ih mobilisali, čak i u kafićima, i slali da brane i ginu na Kosovu, niti je iko propitivan je li tamo živeo ili zna li imena nekih sela oko Peći, niti ima li razlike između Peći i peći. Oblačiš čizme i gini za Kosovo. Tako je bilo.

Ne može dakle samo brigom za Srbe koji žive na KiM da se opravda koalicija sa Haradinajem ili stvaranje šiptarske države na tlu Srbije jer se za to pitaju svi građani, koji su, uostalom, bombadovani u svojim domovima zbog KiM, bez da ih je iko o tome išta pitao.

Dakle, Kosovo nije pitanje samo onih koji tamo žive, niti pitanje onih koji su sve rasprodali Šiptarima, i sa svojim klanovima vladaju javnim preduzećima u krnjoj Srbiji, već je najvažnije pitanje svih građana Srbije, koji već treću deceniju stradaju zbog toga što neće da se odreknu istorije, kulture, tradicije ali i ogromnog kosovskog bogatstva.

Nije tačno da su Srbi morali da izađu na šiptarske izbore i da je Hardinaju data podrška da ih ne bi ubijali, jer je država morala da upozori Zapadne zaštitnike ubica da neće tolerisati nasilje nad nevinim stanovništvom, kao i UN koje se prave lude, zajedno sa SB UN.

Smešna je takođe tvrdnja da bi, da je podrška data Kurtiju, on, ni manje ni više, stvorio veliku Albaniju, kao da je to dečija igračka. Pre bi bilo da bi Kurti udario na udružene šiptarsko-srpske mafijaške strukuture kojima ovo stanje potpuno odgovara.

Iluzija je, dakle, da nekakav „unutrašnji dijalog“ može da bude šarena laža u koju se jednostavno može upakovati poklonjena šiptarska država na Kosovu.

Pozivanje na dijalog SANU, SPC, NVO, „uticajnih pojedinaca“, da takvi ili slični budu alibi za predaju Kosova je uzaludan posao. Ne mogu oni koji nisu ginuli na Kosovu i za Kosovo da budu merodavni sagovornici, jer to jedino može da bude narod, a ne starci iz sinekura ili službenici – plaćenici, stranih država, lažno nazvanih NVO.

Po kome to Ustavu i zakonu, ili bilo čemu drugom, organizacije – koje i ne kriju izvore finansiranja, u ime vlada koje ih plaćaju, koje rade na otimanju Kosova, mogu da odlučuju o njegovoj sudbini, a da građane niko ne pita, jer oni nisu „uticajni pojedinci“, niti lažni civilni sektor.

Priče da će se predajom Kosova postići dugoročni mir takođe nemaju nikavo utemeljenje, šta više takva politika popuštanja pod pretnjom rata samo može doneti pravi rat kad se apetiti okruženja povećaju. a Srbija ne bude imala kud.

Srbija dakle treba da vodi politku zasnovanu na odbrani svojih interesa a ne da razdaje šta kome treba, pod firmom mira po svaku cenu, pogotovo što za mir ne postoje nikave garancije niti ih može biti.

Srbija, dakle, mora da ispoštuje ono za šta su preci davali živote, mora da ispoštuje sopstveni Ustav, Presudu Badinterove Komisije, Povelju UN i Rezoluciju 1244.

Nema nikakvog „unutrašnjeg dijaloga“ koji može biti alibi za bilo šta, jer se sve mimo navedenog ne zasniva na pravu niti na interesima Srbije i njenih građana i kao takvo je pravno i moralno ništavno i neće sprečiti naredne generacije da teškim žrtvama isprave štetu koju može da nanese nameravano priznanje šiptarske države na tlu Srbije.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: