Falsifikat originala

Za vreme zasedanja Generalne skupštine UN na twiteru je dominiralo poređenje Titovog govora kada je čitava sala, zajedno sa predsedništvom, ustala i pozdravila ga, sa velikim uvažavanjem.

I prikaz gotovo prazne sale kad je govorio predsednik Srbije.

SFRJ i današnja Srbija su potupuno dva različita slučaja.

SFRJ je imala preko 20 miliona stanovnika i površinu 240 000 kilometara kvadratnih. Imala je jaku vojsku, privredu i njena integrisanost je ideal koji EU neće nikada postići, što je bio i jedan od razzloga što su je razbili, kao i ostale dve federacije SSSR i ČSSR, jer bi pored te tri federacije EU ličila na raštimovan provincijski orkestar.

SFRJ je bila ozbiljan međunarodni faktor, a Tito, bez obzira šta ko o njemu mislio, jedan od vodećih svetskih državnika.

Jugoslavija je bila jedan od lidera velike grupe nesvrstanih zemalja, organizacije koja je imala svoje važno mesto u blokovskoj podeljenosti sveta.

SFRJ je bila privredni, naučno-tehnološki, zdravstveni, sportski i svaki drugi lider, ne samo u regionu već i šire.

Sobzirom na nove okolnosti, satanizaciju, veličinu i značaj, mera Srbije u svetu je upravo prijem predsednika kod „više pomoćnice“, zamenika državnog sekretara, prazna sala kad se obraćao predsednik Srbije, što niti je sporno niti neočekivano, ali je neočekivano da iz mnoštva prijatelja, koje navodno ima naš predsednik, baš nijedan ne dođe, onako prijateljski, da ga podrži.

Očito da je predsednik imao prevelika očekivanja, ali su se ona pokazala kao nerealna i da je potpala stranih medija da se radi o novom Titu bila kontraproduktivna.

Koliko se on sam primio na tu ideju novog Tita, pa i više od toga, pokazuje njegova izjava

Za tri godine uradio sam koliko i Tito u bivšoj Jugoslaviji

što je besmisleno komentarisati.

Ili namera da sa Albanijom i delovima SFRJ pravi Titovu „balkansku federaciju“ iz 1946, a da mu niko nije dao mandat za to, niti namerava da uđe u bilo kakvu federaciju sa Srbijom, jer Milo želi svoj posed, Alija svoj, Makedonija kako Rama kaže, a Rama hoće veliku Albaniju sve do Niša.

Srbija je najsiromašnija zemlja Evrope, sa najnižim primanjima i najnižim rastom BDP na Balkanu, slaba, bolesna, ostarela, bezuba, razoružana, napadnuta stoga sa svih strana i ne može biti nikakav lider ni u okruženja a kamoli da joj se neko divi u Njujorku.

Od našeg puta u EU nema ništa, nemamo više čime da se pohvalimo niti o čemu da pričamo, izuzev što valjda treba da se radujemo što će nas posetiti Tramp, Merkel, Makron, Soroš, Hilari… a neće jer u Beograd osim Kurca niko ne dolazi. A i ako dođe, doneće kapital? Neće. Oni dolaze da uzmu.

Ostalo je još samo da Srbija prizna Kosovo, u bilo kom vidu, ali je sreća da se to ne tiče samo nas, nego i nekih mnogo većih od nas, pa nikakva brzopotezna priznanja neće biti moguća, a ako ih bude, biće ništavna: jer su protiv volje i interesa srpskog naroda, jer bi to bilo bespravno – suprotno domaćem (Ustav) i međunarodnom pravu (Helsinški završni akt, Presuda Badinterove komisije, Povelja UN, Rezolucija 1244 SB UN)

Kosovo je prosto dati, veština ga je sačuvati. To da ćemo bolje živeti kad razdajemo imovinu nije istina. Da će stotinama godina posle toga biti mir takođe nije tačno, kao što nije tačno da o Kosovu mogu da diskutuju samo oni (Srbi) koji tamo žive, jer svi Srbi imaju pravo i obavezu da se brinu o svakom delu svoje teritorije, jer kad je ona ugrožena brane je i ginu svi bez obzira odakle su i pred kojim kafićem provode svoje slobodno vreme.

I konačno: Gotovo da nije bilo nijednog javnog obraćanja a da Tito nije kao najvažniju stvar uvek isticao da je njegov najvažniji zadatak očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta SFRJ – države čiji je predsednik bio.

Ko god hoće da bude Tito mora prvo i jedino da nauči da je najvažniji posao predsednika Srbije odbrana njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, što garantuju svi pomenuti akti domaćeg i međunarodnog prava.

Bez toga nema Tita.

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: